Show Notes for February 20, 2013


  • Occupational therapy: "is the use of treatments to develop, recover, or maintain the daily living and work skills of patients with a physical, mental or developmental condition"
  • The Ood: "are a fictional alien species with telepathic abilities from the long-running science fiction series Doctor Who. In the series' narrative, they live in the distant future (circa 42nd century)."
  • Nespresso in restaurants: "Even the finest restaurants are serving coffee made with capsules"
  • Nespresso in San Francisco
  • Beer
    • Imperial beer: "With beers coming from American craft brewers these days, "imperial" is an indication that the beer is going to be big and bold regardless of the style. The hops and malts used during brewing are doubled or even tripled, and the resulting beer can pack quite an alcoholic punch ranging from 8% to 12% ABV." This probably applies to "imperial red ale".
    • Brasserie des Franches-Montagnes
    • Sierrvoise (not much info)
  • "Chicken tilapia": new item on BJ's menu ;)
  • Bread
    • Pain azyme: "est un pain ancien confectionné de céréales comme d'autres, mais il est non levé (il n'a pas gonflé sous l'effet du levain ou de la levure) car il est uniquement constitué d'eau et de farine pétris ensemble. Quand il est sous forme de feuille, on parle de papier azyme ou de papier hostie."
    • Trader Joe's Pizza Dough
    • Cressin: "pains, gâteaux et brioches fabriqués dans le Valais romand en un nombre impressionnant de variantes. Il existe aujourd'hui deux grandes familles de cressins, plutôt "brioche" d'un côté, ou plutôt "pain" de l'autre"
    • Taillaule: "est une brioche Neuchâteloise (Suisse). Son nom provient des entailles faites sur le dessus de cette pâtisserie"
  • Kefir: " is a fermented milk drink made with kefir grains and is believed to have its origins in the Caucasus Mountains. It is prepared by inoculating cow, goat, or sheep's milk with kefir grains"
  • How to Make Water Kefir Soda
  • Minerai de viande: "est un ingrédient de l'industrie agroalimentaire pour la préparation de steaks hachés et de plats cuisinés comme les lasagnes, le hachis parmentier et la moussaka. Il consiste en un bloc de dix à vingt-cinq kilogrammes, il correspond à des ensembles de muscles et de leurs affranchis (morceaux de viande produits exclusivement lors de la découpe), y compris les tissus graisseux y attenant, provenant de viandes fraîches découpées et désossées, réfrigérées, congelées ou surgelées"
  • Roli Roti (yelp)
  • Nissan Leaf to get inductive charging, lose its stem in 2013 (video)

Popular posts from this blog

Show Notes for August 24, 2023 and earlier

Show Notes for November 17, 2022

Show Notes for May 1, 2014